Конкурс за детска рисунка "Аз като герой в любимата ми приказка"


Играта е приключила!

Организаторите определят победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките през месец декември 2018 г.



Аз като герой в любимата ми приказка
Конкурс за детска рисунка

Всяко дете, малко или пораснало, обича приказките. Защото в тях е събрана мъдростта на вековете, защото смешните им случки криволичат в лабиринтите на въображението, защото в тях няма невъзможни неща. С конкурса за детска рисунка „Аз като герой в любимата ми приказка“ поставяме децата в историите – в тях те научават безброй поуки, изсмиват милион усмивки и намират верни другари в лицето на приказните герои.

Историите, които за улеснение наричаме приказки, могат да приемат различна форма – книжка, фантастична поредица, легенда, басня, мит, комикс, класичекса или модерна приказка – всяка една история, която ни „приказва“ може да стане част от сюжета на рисунката.

Подтикваме децата да нарисуват себе си в любимата си история – за да им покажем, че и те могат да бъдат герои, за които няма граници – стига да полагат усилия, да не се отказват и да постъпват правилно – също като героите от приказките.

Всяко дете, малко или пораснало, има любима приказка.
Коя е вашата?

Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват себе си в любима приказка, книжка, легенда... в любимата си история. Могат да нарисуват себе си като някой от героите, или да бъдат нов герой в приказката – не поставяме граници на детското въображение. Рисунката трябва да е на лист с формат А4 (297х210 мм) или на стандартен лист от блок за рисуване (23х32 см). Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване.

Всяка рисунка се оценява поотделно от жури. Обявяването на победителите е през месец декември 2018.

Наградите на победителите се изпращат по пощата или връчват лично във филиала на BRITANICA, в който са предадени творбите. 20-те най-добри рисунки в двете възрастови категории участват във виртуална изложба.

Всяко дете може да участва в конкурса само с една рисунка, която се изпраща:

• по пощата на адрес София 1000, улица „Шести септември“ №7, ет.1, за BRITANICA;
• на място във някой от филиалите на BRITANICA в София, Пловдив, Варна или Бургас.

Рисунки се приемат от 10 септември до 9 ноември 2018 година. Творби, получени след крайната дата, не участват в конкурса.

В долния ляв ъгъл на гърба на рисунката, с печатни букви или на залепен лист с формат A6, трябва да бъдат нанесени следните данни:

• името на приказката, която е изобразена;
• трите имена на детето, пол;
• възраст (ден, месец, година на раждане);
• пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок/къща, етаж, апартамент);
• телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник;
• пълното име на детската градина/училище на детето, коя група/клас е.

NB! Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване и обработване на лични данни. Рисунки с непълни данни не могат да участват в конкурса.

В Конкурса могат да участват всички деца в 3-та и 4-та група в детската градина и 1-ви и 2-ри клас на началното училище, с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) рисунка. Тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Копие на рисунката не може да участва в Конкурса.

Конкурсът включва 1 (един) кръг, в който всяка рисунка се оценява по отделно от Комисия от експерти на „Образователен център Британика“ ООД, фондация "Детски книги", Thinkle Stars и радио FM+ - Жури. Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез телефонно обаждане на посочените от тях телефони. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет на адрес: geroi.britanica-edu.org и на Facebook страницата на BRITANICA.

Организаторите определят победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т.4), през месец декември 2018 г.

Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) във две възрастови категории (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба.

Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 3-та и 4-та група на детската градина, получават:
1. Участникът, класирал се на първо място, получава: "Приключенията на Пухчетата", осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги", годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
2. Участникът, класирал се на второ място, получава: "Мисловна Галактика", осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги", летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
3. Участникът, класирал се на трето място, получава: "Забавно пазаруване", осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги", книга на английски език, осигурена от BRITANICA.

Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:
1. Участникът, класирал се на първо място, получава: състезателна семейна игра “Светът на животните“, осигурена от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
2. Участникът, класирал се на второ място, получава: състезателна семейна игра “Мисловна Галактика“, осигуренa от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.
3. Участникът, класирал се на трето място, получава: състезателна семейна игра “Игра на думи“, осигуренa от „Авенди“ ООД; книга с илюстрации, осигурена от Фондация "Детски книги"; книга на английски език, осигурена от BRITANICA.

Най-високо оценените 20 участници в Конкурса от всяка възрастова група, общо 40 участника, получават предметна награда от „Авенди“ ООД и допълнителна предметна награда, осигурена от BRITANICA.

 Годишният и летен курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org). Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Курсовете се усвояват в учебна 2019/2020 година. Наградите не включват учебни помагала за курсовете.


Краен срок - 9 ноември 2018

Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара