Спечелете 3 награди по 2000 лв.


Краен срок - 25 септември 2015

Столична община и Сдружение Трансформатори те предизвикват с 23 локации в София - открити обществени пространства, които имат нужда от твоите идеи за нова визия и функция. Огледай, помисли и изпрати своята концепция за намеса до 5000 лв. за една от предложените локации до 23:59 ч. на 25.09.2015 г., петък, на workshop@transformatori.net

Идеите ще са отворени на този сайт за гласуване през уникални fb профили от 00:00 ч. на 28.09.2015г., понеделник, до 23:59 ч. на 05.10.2015 г., понеделник. Трите идеи събрали най-много гласове в три различни локации ще бъдат реализирани в акция с помощта на Сдружение Трансформатори и доброволци от 10.10 до 18.10.2015 г. Авторите на реализираните идеи ще получат три награди по 2000 лв.

ЦЕЛ

Развиване на концепция за арт-намеси за трансформация на занемарени обекти и/или пространства от градската среда, които да се реализират чрез обединяване усилията на гражданите в обща доброволческа кауза за красиви и функционални публични пространства в големия град.

ПРАВО НА УЧАСТИЕ

Право на участие имат лица над 18 годишна възраст. В конкурса могат да участват както отделни физически лица, така и екипи от няколко участника.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ УСЛОВИЯ И ИЗИСКВАНИЯ

Всеки участник следва да развие и подаде за участие попълнена в предоставените бланки на формуляр - проект за трансформация на една от предложените от организаторите 23 локации публична общинска собственост в София. Предвидените в проекта интервенции трябва да се ограничават до дейности, за които не се изискват разрешителни режими, съгласно действащото законодателство, като:

    Работа с цвят - рисуване на елементи от градската среда (кошчета и контейнери, табла, стари детски съоръжения, занемарени будки и спирки на градския транспорт, инженерни съоръжения и др.
    Озеленяване и ленд арт: засаждане на растения в съществуващи цветарници и кашпи, засаждане на дръвчета, вертикално озеленяване на елементи от градската среда;
    Възстановяване на елементи от градската среда (спортни съоръжения - тенис маси, кошове, врати, мрежи, хамаци; пейки, кошчета и други);
    Възстановяване и трансформация на повредени паркови елементи и елементи на градската среда - пейки, катерушки, пързалки, слончета и др.;
    Подобравяне на визуалната комуникация – възстановяване/създаване на номерация на жилищни сгради, изработване и монтаж на упътващи и информационни табели и др.
    Подобряване достъпността на средата: премахване на препятствия в градска среда (остатъци от колчета, стълбове, незаконни реклами и др. ), обезопасяване на опасни места;
    Изкуство в градска среда - иновативни решения с арт-намеси за трансформация на занемарени пространства;
    Други.

Организаторите си запазват правото да не допуснат до участие в Конкурса Проект, който:

    Бъде подаден след крайния срок на Конкурса - 24.00 ч. на 25.09.2015 г., петък;
    Надвишава максималния размер от 5 000 лв., с ДДС /пет хиляди лева/., на разходите по вскички видове мерки и дейности, необходими за цялостната реализация на Проекта;
    Не кореспондира с темата и излиза извън обхвата на допустимите дейности в Конкурса;
    Не отговаря на техническите изисквания описани по-долу или съдържа непълна информация;
    Съдържа текстове, снимки и др. в противоречие с общоприетите морални норми, както и изобразяващи определена личност, организация или име на търговска марка.

ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ

1. Текстово представяне – на български език, участниците попълват предоставените формуляри за описание на концепция и бюджет (в дъното на страницата);
2. Визуално представяне на идеята – до 3 бр. снимки, колажи и/или визуализации във JPG формат, с резолюция 1920х1440 пиксела;

МЯСТО И НАЧИН НА ПРЕДАВАНЕ НА ПРОЕКТА

Попълнените формуляри и визуалните материали към тях се изпращат на e-mail workshop@transformatori.net до 23:59 ч. на 25.09.2015 г., петък.

ПОДБОР И ОЦЕНКА НА КОНЦЕПЦИЯТА

На сайта на конкурса sofiachallenge.bg ще бъдат качени в раздел “ГЛАСУВАЙ ЗА ИДЕИ” всички проекти, които са изпълнили техническите изисквания на конкурса. Всеки проект ще бъде представен с до 3 снимки и текст до 300 знака, подадени през формуляра за кандидатсване от участниците. Проектите ще бъдат групирани по локации в секцията за гласуване. Подборът на три проекта за арт-намеси, които да бъдат реализирани ще се извърши от самите граждани чрез онлайн гласуване на сайта на конкурса sofiachallenge.bg през уникални фейсбук профили в седмицата от 00:00 ч. на 28.09.2015 г., понеделник, до 23:59 ч. на 05.10.2015 г., петък.

ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ

    Победителите в конкурса, ще бъдат обявени, както следва:
    На сайта на Столична община, в секция „Новини“: www.sofia.bg
    На страницата на „Предизвикай София“ във Фейсбук: www.facebook.com/SofiaChallenge
    На сайта на инициативата „НАПРАВИ СИ САМ, СОФИЯ“: www.sofiachallenge.bg/results

РЕАЛИЗАЦИЯ

Трите Проекта, спечелили най-много харесвания за три различни локации от онлайн гласуването, ще бъдат реализирани от авторите като акции, с помощта на доброволчески екипи от граждани. Материалите за реализацията на трите избрани идеи ще бъдат предоставени от Столична община на база представените проекто-бюджети от кандидатите.

ГРАФИК

10-16 октомври 2015 г. - подготовка на материали и логистика с подкрепата на Сдружение Трансформатори

17-18 октомври 2015 г. - акция по реализация на терен

23 октомври 2015 г. - връчване на наградите

Възможни са промени в графика при неблагоприятни метеорологични условия или други независещи от организаторите обстоятелства.

НАГРАДЕН ФОНД

3 /три/ парични награди по 2 000 / две хиляди / лева за Проектите, спечелили най-много харесвания в 3 различни локации от онлайн гласуването, ще бъдат предоставени от Столична община след завършването на реализациите.

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара