Фотоконкурс 'Приключение Дунав Ултра'


Краен срок - 30 септември 2019

Стартира уникален по рода си фотоконкурс-предизвикателство, посветен на района в близост северната граница на България. Конкурсът носи името “Приключение Дунав Ултра” и се организира от Фотопавилион със съдействието на Дунав Ултра.

В конкурса могат да участват любители и професионални фотографи, които могат да представят до пет фотографии, а широкият обхват на темата предоставя възможност за участие с различни видове кадри: пейзаж, портрет, репортаж, обект, природен феномен, събитие или забележителност.

Според изискването на организаторите,  кадрите с които се участва следва да са направени в радиус от 20 километра от населено място, през/покрай което преминава маршрутът “Дунав Ултра”. Идеята е да представи многообразието на региона по поречието на Дунав, Добруджа и Северното черноморие в България със неговата специфична естетика, колорит, екзотика, история, самобитност и традиции.

След изтичане на периода, в който ще се събират кадри, общо пет доказали се в сферата фотографи ще оценят най-добрите попадения;  Денис Бучел, Димитър Караниколов, Радостин Найденов, Явор Мичев и Тони Йорданов са официално жури в уникалното по рода си фотографско предизвикателство.

Победителят в конкурса ще спечели 500 лева под формата на ваучер за фотографска техника, а неговият подгласник – заелият второ място – ще се сдобие с такъв на стойност 300 лева. И двата ваучера ще важат за всички продукти от верига магазини за фотографска техника Фотопавилион.

Ще бъдат раздадени и поощрителни предметни награди за трето място, първата такава е от Bike Center –  страхотни дисаги за велосипед, които могат да се трансформират в стандартна раница за гръб.

Общо 40 снимки ще намерят място в официалната селекция на журито, всички те ще бъдат представени в специална галерия в официалния сайт на маршрута “Дунав Ултра”.

Някои от снимките ще влязат и в официалното безплатно списание-каталог, посветено на маршрута, което ще излезе от печат в края на тази годината. Всички автори, чиито снимки ще бъдат включени в изданието, ще получат копие от него.


ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара