Спечелете електронен четец и още награди в конкурса "REFRESH VIDEO"


Играта е приключила!

Печеливши:
1. Ученици на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ – Стара Загора с ръководител Владимир Илиев: „Аналогия между компютърния и биологичния вирус”: Анжелика Бруно Калип (VI клас), Александра Сашева Петкова (VII клас), Вивиан Иванова Арбалова (VII клас).

2. Симеон Петков, 9 г., ЧОУ Образователни технологии, София: Интервю с българския космонавт Александър Александров.

3. Ралица Димитрова Димитрова, 16 г., ученичка в МГ „Баба Тонка“ – Русе. Заглавие на снимкатa: Животът в една капка вода.



Развихрете въображението си и дайте своя принос за популяризиране на знанието!

Всичко около нас е наука, а новите технологии ни позволяват да покажем, че всичко е REFRESH. Покажете, че науката е интересна, забавна и може да привлече повече млади хора.

Покажете как виждате науката чрез кратко видео или снимка:

    Продължителност на видеото – не повече от 10 мин и не по-малко от 1 мин.
    Всички видео формати могат да се изпращат, като е препоръчително стандартният *.avi, mpeg и quicktime. Снимките да бъдат с високо качество (над 4 MB).

    Пример за кратко филмче:

1) Заснемане и разказ за дърветата или животните в парка;

2) Как новите технологии влияят на образованието в училище.

Участниците могат да бъдат от всички възрастови групи и да упражняват всякакви професии. Малолетни и непълнолетни следва да представят материалите си при условията на Закона за лицата и семейството и Семейния кодекс, т.е. със съгласието на родител.

Броят на участниците е неограничен – върху един филм може да работи екип, а може да е създаден и от едно лице. Юридически лица не се допускат. Отношенията на авторите от екипа се уреждат между тях.

Всички филми и снимки, призоваващи към нарушаване на действащото законодателство, с расистки характер, с остър политически характер (призиви на действащи партии и групировки), с подбуди към престъпления, дискриминация, лично или обществено опасни действия, съдържащи реклама, порнография… няма да се приемат и участниците, които са ги изпратили, ще бъдат дисквалифицирани.

Видеото и снимките трябва да са изработени при спазване на Закона за авторското право и сродните му права. Всеки участник с изпращането на видеото трябва да ни изпрати и списък с имената на всички, които са работили по него, ако не е работил напълно самостоятелно.

Конкурсът е част от проекта REFRESH и Нощ на Учените 2018, като събитието ще се проведе на 28.09. вечерта! Целта е да се стимулират учениците, като им се даде възможност за придобиване на нови знания и умения и за популяризиране на науката.

Може да използвате dox.bg, ако файловете са по-големи от 20 MB.

Крайният срок за изпращане на филмите и снимките е 20 септември 2018 г.

Своите работи изпращайте на admin@nauka.bg

Оценяването ще се извърши от специално жури.

Всички видеа и снимки, които отговарят на условията, ще бъдат качени в сайта на проекта REFRESH – https://nauka.bg/night.

НАГРАДИ

ПЪРВА награда: електронен четец с всички електронни броеве на БГ Наука + допълнените и специализираните – абонамент за една година.

ВТОРА награда: Научна тениска по избор,  абонамент за една година на списанието и юбилейната книга на БГ Наука на хартия, Том 1 или книгата „(Не) обикновените животни“

ТРЕТА награда: Научна тениска по избор от магазина на Българска Наука kupinauka.com.

Участникът в конкурса се съгласява със следните условия:

    Участникът се съгласява филмът да се използва за реклама на проекта REFRESH.
    Участникът се съгласява да бъде обявено името му или избран от него псевдоним при класирането.
    Участникът се съгласява видеото или снимката му да се разпространява сред неограничен кръг от хора.
    Авторското право върху филмите и снимките принадлежи на проекта REFRESH. Участникът и автор на филма или снимката си запазва всички неотчуждими авторски права.


Краен срок - 20 септември 2018

Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара