Спечелете уикенд на морето, ваучер за 380 лв., вход за Аквапарк


Играта е приключила!

Печеливши:

🏆 Наградата на публиката е за Екатерина Стоянова със „Стара София“
🏆 I награда е за Михаил Кьосев с „Нощна София“
🏆 II награда е за Мария Цветанова с „Есенна София“
🏆 III награда е за Петя Петкова с „Какво не виждаме докато Животът минава?“



Фотоконкурсът има за цел да покаже впечатляващи гледки, места и събития в центъра на София, които представят красотата на столицата ни и отличават облика й пред други български и европейски градове.

Във Фотоконкурса може да участва всеки фотограф-любител, който в периода на провеждане на Фотоконкурса,определен в т. 2.2. от Официалните правила, е изпратил поне една снимка на любимо място на открито в центъра на София с кратко описание в рамките на 1-2 изречения кое е това място и защо именно него. Снимката се качва в галерия на страница на уебсайта на хотел Даунтаун https://hoteldowntownsofia.com/photocontest. Участникът може да хареса Facebook страницата на хотел Даунтаун https://www.facebook.com/downtownsofia.

Право на участие във Фотоконкурса има всяко физическо лице, навършило 18 години, което е автор на снимката, с която участва по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права.

За участие във Фотоконкурса не е необходимо закупуването на какъвто и да е било продукт от Организатора.

Участникът във Фотоконкурса може да популяризира страницата на конкурса и снимка, с която участва чрез профила си във Facebook и в други социални медии и сайтове.

Участникът във Фотоконкурса и автор на фотографията с изпращане на снимката си декларира, че:

а/ произведението му и неговото участие във Фотоконкурса е в съответствие с разпоредбите на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАСП);

б/ предоставя доброволно на Организатора използването на произведението му за целите на Фотоконкурса и за неговото представяне, популяризиране и разпространение в публичното пространство по смисъла на чл. 18 от ЗАСП, свободно и без възнаграждение.

Фотографиите и фотографските проекти ще бъдат оценявани от жури, включващо управител на хотел Даунтаун, професионален фотограф от MySofia и представител на медийния партньор GoGuide. Журито ще направи подбор на трите най-добри фотографии в срок до 1 септември включително.

Снимката, която е получила най-много гласове и е била оценена най-високо от посетителите на страницата https://hoteldowntownsofia.com/photocontest на фотоконкурса определя фотографията-носител на „Наградата на публиката“.

Най-добрите 10 снимки според жури и публика ще участват в тематична изложба в хотел Даунтаун, която ще бъде открита през септември 2018 г.

Критерии за оценяване – очакванията към фотографиите са да бъдат пряко обвързани с темата на конкурса, да въздействат емоционално, да са оригинални, позитивни, вдъхновяващи, да изразяват лично отношение, да носят елементи на спонтанност и естественост. Половината от оценката се формира от фотографските качества на предложените фотографии, а другата половина – от наличие на гореспоменатите качества на изображението.

Снимки за участие могат да се изпращат по всяко време между началото и края на конкурса.

Всеки автор може да участва с максимум три снимки във фотоконкурса.

Фотографиите за фотоконкурса трябва да са не по-стари от 3 г. (да са направени през 2016 г., 2017 г. или 2018 г.).

Фотографиите да не са изпращани за участие в други конкурси.

Фотографиите да отговарят на зададената тема на фотоконкурса.

Изключва се присъствие на фотографа на снимката и снимки на хора, които позират пред някаква локация.

Фотографиите трябва да са в дигитален формат JPEG, да имат заглавие и задължително да бъдат придружени от кратък текст от 1-2 изречения, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката.

Големината на изображението не трябва да бъде по-голямо от 6000 пиксела по дългата страна. Всеки автор трябва да може да предостави при поискване от Организатора изходен файл (снимка в оригинален размер).

Допускат се следните допълнителни обработки на снимката:

    обработка на яркост и контраст;
    изостряне на изображението;
    прекадриране на снимката.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда на града, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

Регистрацията за участие става на адрес landing страница на уебсайта на хотел Даунтаун https://hoteldowntownsofia.com/photocontest. Снимката се публикува и споделя с хаштаг #downtownsofiaphoto. Участникът да хареса Facebook страницата на хотел Даунтаун https://www.facebook.com/downtownsofia с цел да е запознат и да следи развитието на конкурса,

Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация:

    заглавие на снимката;
    име на автора;
    текст в рамките на 1-2 изречения, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката;
    дата на заснемане.

До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация. Номинираните и наградени участници ще трябва впоследствие да предоставят в лично съобщение допълнителна информация като мобилен телефон за връзка.

Награди на фотоконкурса „Любимо място в София“, част от играта „Опознай столицата за да я обикнеш”:

а) Голяма награда на публиката – печели снимката с най-много гласове и най-висока оценка (смята се на база брой гласове и рейтинг) – настаняване в „Холидей клуб Перла Бийч“ за две нощувки в двойна стая, които да се ползват в периода между 1 и 15 септември 2018 г.

б) I награда – услуги в хотел и ресторант Даунтаун на стойност до 380 лв., които да се ползват в периода между 1 и 15 септември 2018 г.

в) II награда – два целодневни билета за Аквапарк Аквапланет в Приморско, които да се ползват в периода между 1 и 15 септември 2018 г.

г) III награда – два билета за концерта на японските барабанисти „Ямато“ на 18 ноември в НДК София, предоставени от Джаз плюс.

Всеки участник може да спечели само една награда.

Носителите на наградите се обявяват на 1 септември 2018 г. на https://hoteldowntownsofia.com/photocontest, в Facebook страницата на фотоконкурса и на специален коктейл в ресторант Даунтаун.

Авторските права върху Фотографиите не се прехвърлят на организатора и остават на техните автори

Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права. Организаторите не проверяват авторството на фотографиите и приемат акта на изпращането им като декларация за авторство от страна на участниците. За автор на снимката ще бъде считан кандидатът, чието име е записано в текста на коментара, с който снимката е изпратена за конкурса. Фотографиите не бива да са обвързани с договор за изключителни авторски права към трети лица.


Краен срок - 20 август 2018

Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара