Конкурс за детска рисунка "Пчелите – приятели на природата"


Краен срок - 10 ноември 2017

С конкурса за детска рисунка „Пчелите – приятели на природата“ обръщаме вниманието на най-малките към огромното значение на пчелите за нашата планета – както приятелството е безценно за живота на човека, така и пчелите са жизнено важни за природата. Освен, че правят мед, те опрашват растенията и така им помагат да стават големи и силни. Нека научим как и къде живеят пчелите, какво ги прави така специални и защо трябва да пазим тях и дома им.

Всички малчугани в 3-та или 4-та група в детската градина и 1-ви или 2-ри клас в училище са добре дошли да се включат в конкурса и да изрисуват с любов пчелите в тяхната естествена среда.

Участие в конкурса

Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват една или повече пчели в естествената им среда. Рисунката трябва да е на лист с формат А4 (297х210 мм) или на стандартен лист от блок за рисуване (23х32 см). Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката нарисуване.

Всяка рисунка се оценява по отделно от жури. Обявяването на победителите е през месец декември 2017.

Наградите на победителите се изпращат по пощата или връчват лично във филиала на BRITANICA, в който са предадени творбите. 20-те най-добри рисунки в двете възрастови категории участват в благотворителна изложба в полза на WWF България.

Срок и изпращане на рисунките

Всяко дете може да участва в конкурса само с една рисунка, която се изпраща:

• по пощата на адрес София 1000, улица „Шести септември“ №7, ет.1, за BRITANICA;
• на място във някой от филиалите на BRITANICA в София, Пловдив, Варна или Бургас.

Рисунки се приемат от 11 септември до 10 ноември 2017 година. Творби, получени след крайната дата, не участват в конкурса.

Данни на детето

В долния ляв ъгъл на гърба на рисунката, с печатни букви или на залепен лист с формат A6, трябва да бъдат нанесени следните данни:

• трите имена на детето, пол;
• възраст (ден, месец, година на раждане);
• пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок/къща, етаж, апартамент);
• телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник;
• пълното име на детската градина/училище на детето, коя група/клас е.

Рисунки с непълни данни не могат да участват в конкурса.

Рисунките, получени във връзка с Конкурса, остават собственост на Организаторите и не подлежат на връщане обратно на участниците в Конкурса. Организаторите не са длъжни да съхраняват рисунките след 31 януари 2018 г.

Конкурсът включва 1 (един) кръг, в който всяка рисунка се оценява по отделно от Комисия от експерти на „Образователен център Британика“ ООД, природозащитната организация WWF България, „СББ Медиа“ АД (издател на списание „National Geographic Kids България“), Thinkle Stars и радио FM+ - Жури. Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез телефонно обаждане на посочените от тях телефони. Имената на победителите ще бъдат публикувани в интернет на адрес: pchelite.britanica-edu.org и на Facebook страницата на BRITANICA.

Организаторите определят победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т.4), през месец декември 2017 г.

Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) във две възрастови категории (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца 3-та и 4-та група в детската градина; деца 1-ви и 2-ри клас на началното училище), участват в изложба, като набраните средства се предоставят на WWF (международната природозащитна организация) по програма за опазване на природата в България.

Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 3-та и 4-та група на детската градина, получават:

1. Участникът, класирал се на първо място, получава: "Моята първа игра с числа", осигурена от „Авенди“ ООД; едногодишен абонамент за списание „National Geographic Kids” от „СББ Медиа“ АД; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.

2. Участникът, класирал се на второ място, получава: "Моята първа игра с числа", осигурена от „Авенди“ ООД; едногодишен абонамент за списание „National Geographic Kids” от „СББ Медиа“ АД; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.

3. Участникът, класирал се на трето място, получава: "Моята първа игра с числа", осигурена от „Авенди“ ООД; едногодишен абонамент за списание „National Geographic Kids” от „СББ Медиа“ АД; книга на английски език, осигурена от BRITANICA.

Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група - деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:

1. Участникът, класирал се на първо място, получава: състезателна семейна игра “По света“, осигурена от „Авенди“ ООД; едногодишен абонамент за списание „National Geographic Kids” от „СББ Медиа“ АД; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.

2. Участникът, класирал се на второ място, получава: състезателна семейна игра “Космическо пътуване“, осигуренa от „Авенди“ ООД; едногодишен абонамент за списание „National Geographic Kids” от „СББ Медиа“ АД; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA.

3. Участникът, класирал се на трето място, получава: състезателна семейна игра “Космическо пътуване“, осигуренa от „Авенди“ ООД; едногодишен абонамент за списание „National Geographic Kids” от „СББ Медиа“ АД; книга на английски език, осигурена от BRITANICA.

Най-високо оценените 20 участници в Конкурса от всяка възрастова група, общо 40 участника, получават по едно списание „National Geographic Kids” осигурено от „СББ Медиа“ АД; предметна награда от „Авенди“ ООД; допълнителна предметна награда, осигурена от BRITANICA.

Годишният и летен курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org). Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Курсовете се усвояват в учебна 2018/2019 година. Наградите не включват учебни помагала за курсовете.

Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара