Спечелете 15 000 лв. и предметни награди в конкурса Homemade Green Sofia


Краен срок - 15 юни 2017

От 25 февруари 2017 година започваме конкурс Homemade Green Sofia, който се реализира съвместно с Cleantech Bulgaria и с медийната подкрепа на National Geographic Bulgaria, BG-mamma, Capital.bg и Dnevnik.bg и ще приключи на 21.06.2017 година с официално събитие и награждаване в ботаническата градина на СУ “Св. Климент Охриски” в град София.

Всяко частно лице, което живее на територията на Столична община или компания, училище или детска градина, може да ни изпраща до 3 снимки, име, фамилия, телефон, е-мейл, адрес (само име на квартала) на е-мейл office@innovationstarterbox.bg от 25.02.2017 година до 15.06.2017 година.

Ние ще създаваме и подреждаме отделни албуми във Фейсбук страницата на събитието, с име на потребителя, компанията или учебното заведение, където ще следим броя харесвания от всички потребители. Спечелилите най-голям брой гласове зелени балкони, градини и креативни пространства ще бъдат прегледани от жури, което ще отсъди, при кого отиват първите награди във всяка една от 4-те категории през 2017-та година.

Проектът се реализира тестово само на територията на Столична община, като участниците в него ще могат да качват снимки от свои проекти за зелени балкони, тераси, градини в четири категории:

    Частни балкони и градини.
    Фирми - със собствени сгради, офиси с балкони, градини или озеленена, с тяхна подкрепа, площ.
    Детски градини и училища със собствена зелена площ, която е създадена с усилията и участие на учениците им.
    Междублокови градски пространства и нестандартни решения, озеленени от частни лица или компании.

За всяка една категория са предвидени следните парични и предметни награди:

    Парична награда в размер на 15 000 лв. от общ награден фонд, разпределен пропорционално между първите четири места в категориите на конкурса.
    Табела "най-красива градина в града" (за конкретната година, категория) и грамота в съответната категория.
    Предметни награди за четирите категории, предоставени от партньори на конкурса.

Целта на проекта е да провокира мислене затова, какво и колко сами можем да направим, за да бъде София по-зелен град, по-чист и по-приятен за окото. Ако някой междувременно пребоядиса всички панелни блокове цветни или дизайн студиата и градинските центрове ни подкрепят с идеи за креативни зелени пространства, съвсем няма да се обидим, даже напротив.

За събитието по награждаването сме избрали емблематично място, а именно прекрасната ботаническа градина в София на СУ "Св. Климент Охридски", която се намира на ул. Московска 49, където на 21.06.2017 година, в деня на лятното слънцестоене, ще обявим и победителите в 4-те категории на конкурса.

Но най-вече, се надяваме, независимо от наградите, да участвате, защото така ще бъде малко по-уютно и зелено за всички ни.


Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара