Спечелете бинокъл Opticron Savana и още много награди


Краен срок - 8 април 2017

Преди почти 50 години Йордан Радичков написва „Ние, врабчетата“ – книга, в която поколения наред се влюбват и чийто главен герой е градското врабче. През последното десетилетие любимите ни градски птици намаляват с бързи темпове. Ако тези тенденции се запазят е възможно врабчетата да изчезнат напълно от нашите градове и села. Помогни ни да съберем информация за числеността на врабчетата и за факторите, които им влияят. Не забравяй, че врабчетата са индикаторът за настъпващите промени в градската околна среда.

ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ В КАМПАНИЯТА НА БЪЛГАРСКОТО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ (БДЗП) "НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА" НА 8 АПРИЛ 2017 ОТ 9:00 ДО 12 Ч., КАТО ОТДЕЛИШ САМО 10 МИНУТИ И ЗАПИШЕШ ДАННИТЕ СИ В СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕНАТА СЕКЦИЯ НА САЙТА.

Мисията на кампанията е да оцени състоянието на трите най-често срещани вида врабчета – ДОМАШНО, ПОЛСКО И ИСПАНСКО.

ДОМАШНОТО ВРАБЧЕ е сиво на цвят с кафяв гръб. Мъжките са с черен нагръдник.

ПОЛСКОТО ВРАБЧЕ е предимно кафяво с характерно черно петно на бузата.

ИСПАНСКОТО ВРАБЧЕ е с кафяво теме, бяла буза и черни гърло и гуша.

Как да се включиш? Лесно е!

Преброяването ще се извърши в населените места в цялата страна. Принос може да има всеки със смартфон и мобилен интернет.

Участвайте в броенето на врабчетата и спечелете една от наградите, които ще разпределим с жребий между всички участници.

* Бинокъл Opticron Savana R 8 х 33
* "Ние, врабчетата" на Йордан Радичков
* 10 копия на специалното издание на "Ние, врабчетата"на Йордан Радичков с корица в подкрепа на кампанията "Ние броим врабчетата"
* Полеви определител на птиците
* 3 копия от изданието на БДЗП "Полеви определител на птиците на Европа, Северна Африка и Близкия Изток"
* Декоративна къщичка


Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара