Решете загадките и спечелете почивка на море


Краен срок - 29 юли 2017

Кой е този скален комплекс намиращ се в близост до Белоградчик?

Ако фигурата на снимката ви е позната, то тогава побързайте да участвате в новата ни загадка от играта „Опознай България“? Дайте вашите предположения и не забравяйте да регистрирайте отговора си като коментар под публикацията и в регистрационната форма от линка, за да можете да участвате в томболата ни с награди!

За да участвате в играта, въведете Вашия е-мейл адрес, отговорете правилно от посочените жокери, коментирай под публикацията ни във фейсбук страницата ни на https://www.facebook.com/AllinclusivePochivki/

Изберете един от трите отговори и тези които са отговорили правилно, ще бъдат включени в нашата голяма игра и ще спечелите" ПОЧИВКА НА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ В 4 * ХОТЕЛ ЗА 7 НОЩУВКИ ПРЕЗ АВГУСТ НА ПЪЛЕН ALL INCLUSIVE

Играта се осигурява със съдействието на Туристическа Агенция " Варна Турист Сервиз "
Успех на всички участващи

Екипът на Туристическа агенция „ Варна Турист Сервиз има честта да ви представи своята най-нова игра, която стартира на 14.12.2016 във фейсбук страницата ни. „ Преоткрий България“ е игра, предназначена за всички онези, които се интересуват от история, забележителности, традиции, обичаи на България, която освен, че е изключително интересна и ще обогати вашето съзнание с информация достъпна до вас, ще имате възможност да се включите в нашата игра с награда “ ПОЧИВКА НА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ ПРЕЗ АВГУСТ В 4 * ХОТЕЛ НА ПЪЛЕН ALL INCLUSIVE ЗА 7 НОЩУВКИ „.

Ако сте турист, пътешественик, изследовател или просто любител и ценител на интересните туристически маршрути, забележителности, културно и историческо наследство на България, подгответе добре вашите познания по история на България и не на последно място фотографската си памет и се заредете за положителни емоции, защото нашата игра ви очаква!

Правилата на играта

От 14.12.2016 г. на фейсбук страницата на Варна Турист Сервиз ежеседмично ще бъдат публикувани интересни загадки, отправени към нашите читатели. Те ще съдържат спиращи дъха гледки и насоки, описващи туристически дестинации,, маршрути, забележителности от различни кътчета на България. Задачата на участниците в играта ще бъде, използвайки жокерите, които предоставяме, да отгатнат кое е точното място, което се крие зад съответната публикация. За валидно участие се счита всеки коментар, който е оставен под статията на фейсбук страницата ни, както и вашата регистрация с валиден имейл адрес и имена. Няма да бъдат допускани коментари, които съдържат нецензорни думи; не са свързани с играта или не са написани на кирилица.

Как можете да се включите?

Ако знаете коя е забележителността, дестинацията, маршрута, която сме описали в седмичния пост, значи вече сте успели да се справите с по-трудната задача! Следващата ви стъпка е да регистрирате участието си с валиден имейл адрес във формата за регистрация, да отговорите правилно като посочите верния отговор на кирилица в самата форма и да коментарите под публикацията във фейсбук страницата ни .По този начин отговорът ви ще бъде зачетен, а участието ви в томболата за нашите награди – гарантирано!

Каква е наградата за победителя?

“ПОЧИВКА НА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ ПРЕЗ АВГУСТ В 4 * ХОТЕЛ НА ПЪЛЕН ALL INCLUSIVE ЗА 7 НОЩУВКИ „

На 29 юли 2017 г.  Варна Турист Сервиз ще подари на един от вас безплатна почивка на Златни пясъци в 4 * хотел на пълен All inclusive за 7 нощувки

Всяка нова #загадка ще бъде публикувана на официалната ни страница във Фейсбук .


Участвай в КОНКУРСА

1 Коментари

  1. БЕЛОГРАДЧИШКАТА КРЕПОСТ КАЛЕТО.
    Между недостъпните и стръмни скали южно от града се издига Белоградчишката крепост „Калето“. Тя е една от най-добре запазените крепости в страната. Строена е през вековете и носи отпечатъка на римляни, византийци, българи и турци. Използвана е естествената непристъпност на скалите, което значително улеснило строителството. Издигнати са само две стени от северозапад и югоизток. Другите два скални масива, обгърнали крепостта, са високи от 80 до 100 метра. Тази древна твърдина е била изградена най-вероятно през ІІІ в., когато днешните български земи са в пределите на Римската империя. Крепостните зидове били здрави, с дебелина в основите 4-5 м и високи 12-15 м. Римската крепост била използвана за наблюдение и охрана на пътищата, от Рациария (с. Арчар на Дунав) през Старопланинските проходи „Кадъбоаз“ и „Св. Никола“ към вътрешността на Римската империя. Била е част от отбранителната система и на Византийската империя.

    С образуването на Българската държава започва нов период в развитието на крепостта. По време на управлението на цар Иван Срацимир през ХІV в. старият кастел е доукрепен и разширен. На по-късен етап от своето съществуване през ХV – ХІХ в. Белоградчишката крепост запазва средновековния си български облик. По-късно турците извършват някои допълнителни укрепителни работи и нови градежи по крепостния зид. Паметните плочи във връзка със строежа са на турски и български език, което е единствният случай в историята на строежите на турски крепости. Преустройването на „Калето“ за стрелково оръжие започнало през 1805 г. и на мястото на българските зъбообразни амбразури били направени 350-400 бойници за огнестрелно оръжие. Укрепването на крепостта било предизвикано от желанието на турците да заздравят позициите си в тази част на империята. През 1850 г. крепостта изиграла негативна роля при разгрома на Белоградчишкото въстание. След разбиването на въстаниците в откритите боеве белоградчишките първенци били изведени през един от тунелите на крепостта вън от нея и обезглавени. Днес близо до мястото на екзекуцията се издига паметник в памет на тези бойци. За последен път крепостта била използвана като фортификационно съоръжение по време на Сръбско-българската война през 1885 г.

    Крепостта се състой от три двора (всеки с възможност за автономна защита) с обща площ 10 211 кв.км. и едно отделно укрепление. Има две главни порти – Видин капия и Ниш капия. На крепостните стени (височина 12 м) са изградени 365 бойници за пушки. За оръдията се построяват три бастиона и три амбразури . Крепостта разполага с 15-16 оръдия. В нея са изградени казармени и складови помещения, арсенали, затвор, мелници за сол и жито, 4 водохранилища. Във военно време броят на защитниците на крепостта и околните възвишения достига до 3000 души

    След частична реставрация от 1964 г. е обявена за паметник на културата с национално значение. Част е от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

По-нова По-стара