Спечелете възглавница MASSAGE с ядро от 100% мемори пяна


Краен срок - не е посочена

Три през нощта е. Ти все още се въртиш в леглото и всяка заета поза от теб сякаш не е достатъчно комфортна. В мислите си правиш списък с утрешните задачки, а понякога дори те не са заети с нищо, но отново инсомнията витае в атмосферата без причина.
Всички сме го изпитвали под една или друга форма. Важното е да открием правилните за нас начини, за да подтикнем тялото и мисълта си към сладък и качествен сън.

Ето и няколко специално подбрани съвета от Magniflex, за да се насладите на здравословен и качествен сън:

График за сън
Разбира се, регулярното придържане към един и същ час за лягане ще помогне на тялото ти да включи това в биологичния си часовник и един ден от само себе си ще ти се отблагодари с лесно унасяне в страната на сънищата. Не се притеснявай, има вратичка – ако не успееш да заспиш до 20 мин., стани, направи нещо релаксиращо и отново се върни в леглото.

Ограничи светлината
Знаеш ли, че мелатонинът е хормонът на съня? Тъмнината стимулира отделянето му в организма, като така се унасяме за сън. Когато се излагаме на светлина, потискаме отделянето му. И да, под светлина имаме предвид и телевизия, мобилни телефони и устройства. Пробвай с музика, класическа или музикална книга.

Храни се разумно
Не се потапяй в покоите си, прекалил с храната, нито гладен. Дискомфортът от двете ще разклати унасянето ти в сън. Никотинът, алкохолът и кофеинът не са твои приятели за сън. Стимулиращите ефекти от кафе и цигари отшумяват след часове. Алкохолът може да те унесе отначало, но по-късно през нощта може да попречи на здравия ти сън.

Ритуал за сън
Измисли си нещо приятно и релаксиращо и, правейки го всяка вечер, тялото ти автоматично ще си каже: "Вече е време за сън". Горещ душ или вана, отвличаща книга или успокояваща музика ще подканят мислите и тялото ти към розови пътеки и пухкави облаци, спейки сладко, сладко...

Спорт за здраве и сън
Извън кръга на суетата, спортът има редица предимства за здравето, включително и за качествения сън. Не е нужно да са тежки физически упражнения. Изгради си режим след или преди работа, като наблегнеш на мускулните групи, които желаеш да усъвършенстваш. Коремни преси и клекове сутрин с лек крос вечер в свободното ти време ще подобрят не само тонуса ти, а и ще преборят емоционалното ти натоварване и ще те отнесат на пътешествие за сладки сънища.

Сред всички помощници за добър сън комфортът от матрака и възглавницата се нарежда на едно от първите места за здравословен сън и почивка.

Е, нека си отговорим на някои въпроси, свързани с добрия сън, а Magnifleх ще награди един от вас с възглавница MASSAGE с ядро от 100% мемори пяна.

Избройте видовете сън според "архитектурата на съня" и участвайте в тегленето на наградата!

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара