Спечелете пътуване до Вашингтон, ваучери на стойност 600 лв. и още награди от National Geographic


Краен срок - 15 октомври 2016

Ако си на възраст между 6 и 14 години, огледай се наоколо и снимай интересни гледки и обекти за поне една от категориите:

    На почивка
    Невероятно, но факт!
    Дръзки изследователи
    Удивителни животни
    Специална категория „Малки откриватели в сърцето на града“

Качи снимките една по една през формата за участие.
За всяка снимка напиши кратко описание на кирилица – кога и къде си я снимал.
Можеш да участваш с до 5 снимки във всяка категория.

Фотографиите, спечелили първите места във всяка от петте категории на националния етап на конкурса в България, ще бъдат публикувани на страниците на сп. National Geographic KIDS България през ноември 2016 г.

Фотографиите, спечелили първите места в националния етап на конкурса в България в следните 4 категории: „Удивителни животни”, „Невероятно, но факт!”, „Дръзки изследователи” и „На почивка”, ще продължат участието си в съответните категории на Международния фотографски конкурс на National Geographic за 2016 г.

Конкурсът се базира на умения; шансът не играе роля при определяне на победителите.

Конкурсът включва 1 (един) кръг на оценяване. Комисия от експерти на National Geographic (“Жури”) ще оценява всички имащи право на участие фотографии на базата на следните критерии за оценка:

* творчество, с тежест от 50% в крайната оценка;
* фотографско качество, с тежест от 50% в крайната оценка.

В случай на равен резултат, единствено снимките с равен резултат се предоставят за повторно оценяване от Журито. В случай че равният резултат се запази и след повторното оценяване, фотографията, която има по-висок резултат според критерия за творчество, се обявява за класирана по-напред. При евентуално ново равенство председателят на Журито еднолично определя класирането на фотографиите с равен резултат.

Оценките на Журито са окончателни и не подлежат на промяна.

Автор на изпратените за участие в конкурса фотографиии трябва да бъде детето – участник в конкурса. След определянето на класирането във всяка категория, родителите/настойниците на заелите I, II и III място участници следва да попълнят предоставена от СББ Медиа АД декларация по образец, удостоверяваща авторството върху фотографията на детето – участник, и позволяваща публикуването на фотографията от списания National Geographic KIDS България и National Geographic България, включително в дигиталните версии на изданията, на страницата на конкурса и на www.nationalgeographic.bg , както и на официалните фейсбук страници на сп. National Geographic KIDS България и сп. National Geographic България, и използването й във връзка с провеждането, отразяването и популяризирането на Международния фотографски конкурс на National Geographic. В случай, че родител/настойник не попълни тази декларация, съответната фотография ще бъде извадена от класирането.

Всички представени за участие фотографии трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:

- да са направени до три години преди датата на участие;
- да не са печелили награда от международен конкурс за фотография;
- да са оригинален материал с автор - участникът в конкурса;
- да не съдържат неприлично, провокативно, открито сексуално ориентирано или друго предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание.

До участие в конкурса се допускат само фотографии в дигитален формат - направени с дигитален фотоапарат или мобилен телефон или сканирани изображения от негативи, диапозитиви или фотографски отпечатъци. Фотографиите могат да бъдат цветни или черно-бели с размери, не по-големи от 20х25 см.

Единствените допустими промени по фотографиите са засилване на контраста и/или корекция на цветовете. Други промени на оригиналната фотография са недопустими и водят до дисквалифицирането й в надпреварата за получаване на награда.

С включването си в конкурса участникът чрез своя родител/настойник потвърждава, декларира и гарантира, че:

представената фотография е оригинално произведение, създадено единствено от него;

фотографията не нарушава каквито и да са авторски права, търговски марки, права на личността, публичността или права върху интелектуална собственост на което и да било лице или организация;

никоя друга страна няма каквито и да било права на собственост, претенции или права на участие във връзка с фотографията.

Спечелилите първо, второ и трето място участници във всяка категория на националния етап на Международния фотографски конкурс на National Geographic ще получат предметни награди, осигурени от организаторите на националния етап на конкурса. Организаторите на националния етап на конкурса си запазват правото да организират изложба с избрани фотографии от участващите в конкурса.

Спечелилите първо място участници в следните 4 категории на националния етап на конкурса: „Удивителни животни”, „Невероятно, но факт!”, „Дръзки изследователи” и „На почивка”, продължават участието си в Международния фотографски конкурс за деца на National Geographic, в който сред всички победители в тези категории от всички национални етапи на участващите в конкурса страни ще бъде избран 1 (един) победител и носител на голямата награда - екскурзия до седалището на Национално географско дружество във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ за победителя и негов или неин родител или законен настойник за 5 (пет) дни и 4 (четири) нощувки.

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара