Спечелете 4 награди всяка по 2000 лв. в конкурса "Нарисувай ми стена"


Краен срок - 29 май 2016

Що е то Нарисувай ми стена

Първото издание на „Нарисувай ми стена“ е конкурс за изрисуване на стени на 4 сгради в 4 града на България – Габрово, Пазарджик, Пловдив и София.

Конкурсът търси оригинални идеи вдъхновени от контекста на всяка една от сградите и общата тема „Красиви по природа“.

Оценката на журито и твоят глас на сайта в седмицата от 01 до 11.06.2016 г. определят победителите за фасадите на детска градина, младежки дом и културен център. Тези идеи ще бъдат наградени с реализация и парична награда от 2000 лв.

“Нарисувай ми стена” е инициатива за позитивна емоция в града. Нарисуваната стената събира, обединява и дори говори.

Можеш да превърнеш стена в емоция като участваш с рисунка в конкурса, гласуваш на сайта и/или предложиш стена на социално значима сграда – фасадна или интериорна - за следващото издание на конкурса.

Конкурсът е отворен за лица над 18 годишна възраст - художници, професионални стенописци и графити майстори. Идеите за конкурса се подават онлайн през сайта в секция УЧАСТВАЙ! Кандидатите подават своята концепция под формата на скици и/или колажи, един от които върху специално подготвена за целта подложка, придружени с описателен текст. Необходимо е доказване на опит със снимки от предишни реализации и линк към портфолио/проекти. Желаещите могат да участват индивидуално или в екип. Един участник/екип може да участва с по едно предложение за всеки един от обектите в конкурса.

Предизвикателството отправено към участниците е да предложат тематично изрисуване на външна стена, създавайки разпознаваема художествена идентичност. Предложената визия би могла да представлява абстрактна графика, вдъхновена от градските форми, сцена разказваща специфична история обвързана с функцията и активностите на конкретното място. Реализираният стенопис трябва да се асоциира с общата за всички градове тема "Красиви по природа" и същевременно да олицетворява духа на конкретното място.

28.04 - обявяване
25.04 - 29.05 - набиране на идеи
26.05 - 31.05 - оценка на журито, публикуване в секция СТЕНИ на първите три за всеки град
01.06 - 11.06 - гласуване на публиката през сайта за окончателен победител за всеки град
15.06 - обявяване на резултатите
16.06 - 30.06 - подготовка за реализация - съгласуване на детайли по изпълнението с авторите победители

30.06 - обявяване на датите за реализиране четирите града

Журирането протича в два етапа:

1 - Оценка от експертното жури - Визуални гурута, потопени дълбоко в сферата на дизайна, визуалните изкуства и градската среда. и Посланиците на градовете - представители на сградите, които са обект на конкурса

Предложенията се оценяват с точки от 0 до 5 по следните критерии:
- силна концепция, послание на произведението
- интегрираност в контекста
- естетика и стил на рисуване
- технически умения и опит

2 - След като експертите изберат четирите най-добри предложения за съответната локация, последната дума остава в ръцете на публиката, която гласува за публикуваните в секция СТЕНИ избрани от журито финалисти.

Конкурсът излъчва 4 победители – по един за всеки град.  Журито на конкурса си запазва правото да не излъчи финалист за даден град, ако сред подадените предложения няма такива с достатъчно високи естетически качества.

Победителите за всеки град получават парична награда от 2 000/ две хиляди / лева след приключване на реализацията върху съответната стена. След обявяването на победителите в конкурса в срок от две седмици те трябва да подадат допълнителна информация - спецификация на необходимите им цветове бои, материали и техника за реализиция. Сдружение Трансформатори заедно с Оргахим АД - Русе осигуряват пълна логистична и експертна подкрепа за реализацията на художествените идеи. Организаторите набавят всички необходими материали за реализацията четирите избрани идеи, както и осигуряват престоя на участника/екипа-победител, свързан с реализацията в съответния град.

Всички идейни скици/рисунки трябва да бъдат специално и единствено създадени от участниците за целите на конкурса. Всички представени рисунки са интелектуална собственост на техните Автори по Закона за Авторско Право . Участниците в конкурса поемат отговорност в случай, че трети лица проявят претенции за авторски права относно изпратените скици/рисунки.

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара