Спечелете цифрови фотоапарати и ваучери на обща стойност 3000 лв.


Краен срок - 30 септември 2016

Какво представляваме ние, хората?
Какво ни отличава и какво ни свързва с останалите същества от нашия свят?
Как се радваме?
Как тъгуваме?
Как преживяваме събитията в нашия живот?
Как преминаваме през времето?

Как се отразяват тези преживявания върху нашите лица, в осанката ни, в походката ни, в отношението ни към другите, към самите себе си, към света изобщо?

Как и дали изобщо ние, хората, изпълваме със смисъл тези две думи?

В конкурса могат да участват всички желаещи, любители и професионалисти, без ограничение във възраст и национална принадлежност. Включи се и ти!

За участие е необходимо да се регистрирате на уеб-страницата на photosynthesis.bg.
Всички регистрирани участници имат право да публикуват до 10 единични фотографии за участие в конкурса.

Всички участници, публикували 3 или повече фотографии за участие в конкурса до 31 май 2016 г. включително, получават възможност да участват с 5 допълнителни фотографии (общо 15) и се включват в томбола с приятни изненади.

Допълнителните фотографии ще могат да бъдат качени след 01 юни 2016 г.

Необходимо е фотографиите да отговарят на темата на конкурса, като бъдат публикувани в една от следните категории:

    Street 
    Ежедневие
    Портрет 
    Репортаж
    
Можете да участвате едновременно във всички конкурсни категории, но една фотография може да участва само в една категория. Фотографиите се публикуват чрез предвидения за целта
формуляр на страницата на конкурса, отделно от фотографиите, които авторите публикуват в останалите галерии на сайта и в своето портфолио.

До приключване на оценяването, участващите фотографии остават анонимни и са видими само в галериите на конкурса. След приключването на конкурса, всички фотографии, събрали най-малко 5 оценки от потребителите на photosynthesis.bg, ще бъдат видими в галериите „Рейтинг“ на сайта. Всички фотографии, отговарящи на критериите за попадане в галериите „Избрано“ на сайта, ще бъдат видими там.

Авторите на тези фотографии ще имат възможност да ги публикуват в своето портфолио.

Всички фотографии, които не отговарят на критериите за показване в галериите „Рейтинг“ и „Избрано“, ще бъдат публикувани в галериите „Гласуване“ на сайта в продължение на 2 месеца след приключване на конкурса. Ако през това време, те не съберат необходимите оценки за попадане в „Рейтинг“ или „Избрано“, ще бъдат изтрити.

В конкурса се допускат за участие само авторски фотографии. Участниците са длъжни, при съмнения относно авторството, при поискване да представят на организаторите оригиналните кадри нередактирани.

Необходимо е снимките, участващи в конкурса, да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност.

Фотографиите, участващи в конкурса, не могат да съдържат имена, псевдоними или други надписи, идентифициращи автора им.

Снимките, участващи в конкурса не трябва да са награждавани в друг конкурс, да са участвали в изложба или да са или да са били публикувани в галериите на photosynthesis.bg извън конкурсната галерия.

За участие се приемат само файлове във формат JPEG. Препоръчителният размер за оптимална визуализация на изображението е 1920 px по дългата страна. Не се препоръчва качването на по-малки изображения. По-големите изображения ще бъдат автоматично преоразмерявани. Максималният размер на допустимия файл е 20MB.

В оценяването могат да участват всички видове акаунти на photosynthesis.bg

- Стандартен акаунт – всички потребители със стандартен акаунт, които имат най-малко 3 фотографии в галериите „Рейтинг“ към 30.09.16 могат да оценяват фотографиите в конкурса от 01.10.16 по следните критерии:

Общо въздействие – оценка на цялостното въздействие на фотографията
Идея и сюжет – оценка на идеята на автора, темата / предмета на фотографията и начина на представянето й
Композиция – оценка на начина, по който авторът е композирал кадъра
Техническо изпълнение – оценка на съответствието на техническото изпълнение с цялостната идея на фотографията

Фотографиите се оценяват по различните критерии от 2 (слаб) до 6 (отличен), като критерият Общо въздействие съставя повече от половината от общата оценка, а всеки от останалите 3 има допълващ характер.

- ПРО акаунт – всички потребители с ПРО акаунт могат да оценяват фотографиите в конкурса по посочените критерии, като в допълнение имат възможност да предложат оценяваната фотография за галериите на специалната селекция на конкурса чрез предвидената за целта отметка "В Избрано" под критериите за оценка.

- Жури на конкурса – всички членове на Журито на конкурса могат да оценяват фотографиите по посочените критерии, като в допълнение имат възможност да одобряват фотографии за попадане във финалната селекция на конкурса, от която ще бъдат излъчени наградените от Журито фотографии.

Оценяването се извършва след приключване на качването на снимки за конкурса, без да бъдат обявени имената на авторите.

Оценяването се извършва в раздел „Гласуване“ на конкурса, където потребителите могат да видят и оценят предварително подбраните от тях фотографии, както и всички останали фотографии, подредени на случаен принцип. Всеки потребител има възможност да променя дадената от него оценка до приключване на срока за гласуване.

Фотографиите в конкурса ще бъдат класирани както следва:

В класирането за наградите на публиката ще участват снимките (една или повече), получили най-висока оценка от отделните потребители. Те ще бъдат класирани според броя потребители, чиято най-висока оценка са заслужили. Ако две или повече фотогафии са спечелили най-високата оценка на равен брой потребители, по-напред се класира тази, която има по-висока обща оценка. В случай на ново равенство, решението за победителя ще бъде взето от журито на конкурса.

В класирането за наградите на Журито ще участват всички фотографии, които са одобрени от Журито на конкурса. Журито на конкурса ще избере фотографиите-победители независимо от оценката, получена от потребителите на сайта, при анонимност на снимките. Журито на конкурса има възможност да подбира и кадри извън предложенията на потребителите с ПРО акаунт.

След приключване на конкурса, всички фотографии, които отговарят на съответните изисквания, ще бъдат публикувани в галериите на сайта „Рейтинг“ и „Избрано“.

Фотографиите, които не отговарят на изискванията, но са получили оценка от най-малко двама от потребителите, ще останат в общите галерии „Гласуване“ на сайта за два месеца, считано от обявяването на резултатите на конкурса. Ако през този период отново не съберат необходимите оценки за публикуване в галериите „Рейтинг“ или „Избрано“, ще бъдат изтрити окончателно. 


Журито на конкурса ще определи 6 награди:

    Категории Street и ежедневие
    Голяма награда: Фотоапарат Olympus PEN-F + обектив 17mm f/1.8
    Почетна награда: Ваучер за покупки от магазини ФотоСинтезис на стойност 500 лв.
    
    Категория Портрет
    Голяма награда: Фотоапарат Sony Alpha 7 + обектив 28-70mm f/3.5 – 5.6
    Почетна награда: Ваучер за покупки от магазини ФотоСинтезис на стойност 500 лв.

    Категория Репортаж
    Голяма награда: Фотоапарат Nikon D750 + обектив 50mm f/1.4G
    Почетна награда: Ваучер за покупки от магазини ФотоСинтезис на стойност 500 лв.

По преценка на Журито на конкурса, то може да откаже да определи победител в една или повече от категориите, при липса на достатъчно стойностна фотография.

Наградите на публиката ще получат двете фотографиии, които са спечелила най-високата оценка на най-голям брой гласуващи, независимо от категорията, в която участват.

Голяма награда: Фотоапарат Panasonic Lumix GX8 + обектив 12-35mm f/2.8
Почетна награда: Ваучер за покупки от магазини ФотоСинтезис на стойност 500 лв.

Награди за най-добрите 500 фотографии:
Авторите на класираните най-високо 500 фотографии, независимо в коя категория участват, ще ги получат отпечатани в размер 60х40 см. Както и специални изненади от ФотоСинтезис.

Награди за най-активните 100 участници:
100 от участниците, оценили най-голям брой фотографии по време на конкурса, ще получат специални изненади от ФотоСинтезис. 


Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара