Спечелете посещение на Европейският парламент и парични награди


Краен срок - 31 март 2016

Национален конкурс за карикатура и шарж "Виното в бита и културата на европейските народи"

Конкурсът поощрява креативността и е предизвикателство към артистичността на всеки един творец.  Своята интерпретация по темата участниците могат да пресъздадат  в сатирични рисунки, вдъхновени от света и културата на виното в историята на европейските народи.

Брой творби за участие: Авторите могат да изпратят до 3 (три) творби (оригинали). Не се допускат фотографии, фотокопия и дигитални принтове.
Формат: Форматът е А4 (210mm x 297mm).
Техника: Свободна – цветна или черно-бяла.

Сюжетът на творбите трябва да съответства на темата на конкурса.

Съгласно преценката на организаторите творбите не трябва да са неуважителни, да водят до отрицателни последици за организаторите; да са несъвместими с целите на организаторите; да уронват достойнството на лицата, изобразени в тях; да съдържат обидно или неподходящо съдържание.

Всеки участник трябва да изпрати попълнен и собственоръчно подписан Апликационен формуляр, достъпен на сайта на Библиотеката и кратко CV. Творби с непълни и неправилно попълнени формуляри няма да бъдат разглеждани. В случай на промяна на данните, авторите се задължават да уведомят за това организаторите.

Творбите се изпращат по пощата. Краен срок за изпращане – 31.03.2016г. (важи датата на пощенското клеймо).
Адрес за получаване:
Национален конкурс за карикатура и шарж
Регионална библиотека “Любен Каравелов”
ул. “Дондуков – Корсаков” № 1
7000 Русе

Селекцията на отличените участници се извършва от специално избрано за целта професионално жури. Организаторите връчват следните награди:

Награда в раздел „Карикатура” - Посещение на Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Мария Габриел
Награда в раздел „Шарж” - Посещение на Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Мария Габриел
Две поощрителни награди - Грамота и 100.00 лева – по една във всеки раздел

Номинираните за награждаване участници получават грамота и електронен каталог на посочения в апликационната форма адрес. Резултатите от Конкурса се обявяват през месец април 2016г. Награждаването на отличените участници се извършва в рамките на Научна конференция с международно участие „Напитката на Боговете – история и вдъхновение”, Русе, 2016г. Със селектираните творби се открива изложба в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе през месец април.

Организаторите не поемат разходи за път и настаняване на наградените участници и гостите на изложбата.

Авторското право върху изпратените творби остава собственост на участника. Регионална библиотека “Любен Каравелов” – Русе става собственик и придобива правото да използва безсрочно изпратените творби или части от тях за възпроизвеждане и разпространяване или да се използват по всякакъв начин, с всякакви средства, включително за изложби, публикации и реклама, без за това да е необходимо изрично съгласие на авторите и без да им се дължи възнаграждение. С подписа си върху Апликационния формуляр, авторът удостоверява приемането на Регламента на конкурса и съгласието си организаторът да извършва всички гореизброени действия по отношение на изпратените творби, които иначе биха могли да представляват нарушение на неимуществените права на участника. Получените творби не се връщат на техните автори. 
За контакти и допълнителна информация:
E-mail: service@libruse.bg, libruse@libruse.bg
Тел.: + 359 82 820 126; факс: +359 82 820134; mob. tel.: +359 878 574916


Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара