Покажи колко знаеш за България и спечели таблет, смартфон и слушалки от Vivacom

Краен срок - 8 ноември 2014

VIVA Родолюбие e състезание - тест на Вашите знания, което се провежда в Интернет. В него могат да участват всички желаещи.*

Състезанието ще се състои на 31 октомври 2014 г. от 11:00 до 12:00 часа**.

VIVA Родолюбие се провежда изцяло онлайн. За да участвате трябва да регистрирате профил във Вива Когнита (ако вече имате такъв, не е необходимо да го правите повторно; също така този профил важи за всички инициативи, които ще се случват във Вива Когнита в бъдеще).

В деня на състезанието всеки регистриран участник ще получи достъп на адрес vivacognita.org/родолюбие до Работен лист с 20 въпроса, снабдени с възможни отговори. Участникът трябва да посочи/маркира верните, като за това разполага с не повече от 30 минути (след това достъпът до Работния лист се прекъсва и се отчита резултат според маркираните до момента отговори). Този персонален Работен лист ще бъде достъпен за започване на работа само в интервала от 11:00 до 12:00.

15 от тези 20 въпроса ще бъдат с един избираем верен отговор. Останалите 5 въпроса ще бъдат с повече от един избираем верен отговор. Очаква се всички верни отговори (и само те!) да бъдат посочени/маркирани.

Всички въпроси са свързани с историята, географията, културата и се отнасят до факти, с които всеки българин може да се гордее.

Оценката се прави на базата на верни отговори и е максимално 100 точки. Всеки верен отговор на въпрос с един избираем отговор носи 5 точки. Всеки верен отговор на въпрос с повече от един избираем отговор носи 1 точка (за верен отговор се счита правилно маркиране или правилно немаркиране) - като по този начин максималният брой точки от такъв въпрос е отново 5.

Крайното класиране се прави на базата на максимална оценка и най-кратко време за попълване на Работния лист.

Всеки участник има право да участва в състезанието само веднъж и само от един профил.

Всеки участник в състезанието се съгласява да спазва тези Правила. Организаторите на състезанието си запазват правото да дисквалифицират от класирането участници, които нарушават правилата.

*В класирането на състезанието VIVA Родолюбие не могат да участват членове на семействата на служители на ИМИ-БАН и Виваком.
** 31 октомври 2014 г. е част от Есенната ваканция и е неприсъствен ден за учениците в средните и основните училища.


Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара