Обикаляй Чудесата на България, спечели пет таблета, пет фотоапарата и десет туристически раници

Краен срок - 30 септември 2014

Петдесет родни исторически и природни забележителности чакат да бъдат преоткрити от любознателните туристи. Малко известни крепости и гробници, древни долмени, свети места с лековити извори са подбрани от Министерството на икономиката и енергетиката, за да бъдат популяризирани като туристически обекти.

Проектът, в който партньор е в. "Стандарт", има за цел да даде повече интересни маршрути за вътрешния туризъм. Всички забележителности са обозначени с табели или включени в екопътеки. Остава само хората с душа на пътешественик да ги открият и да им се насладят.

В инициативата за популяризиране на 50-те обекта са включени исторически паметници и природни красоти в цялата страна. От Кръстата казарма във Видин до село Бръшлян в Странджа и от Етнографския музей в Добрич до каньона на водопадите край Смолян и природния парк Беласица.

Онлайн формуляр с 50-те обекта е качен на сайта на МИЕ на www.mi.government.bg. Всеки, който иска да се включи в инициативата, може да го изтегли оттам. Във формуляра има място за печат от всеки обект. Запалените туристи, които съберат минимум десет печата при посещенията си, могат да участват в томбола с примамливи награди - пет таблета, пет фотоапарата и десет туристически раници. Томболата ще бъде теглена на 30 септември.

Междувременно "Стандарт" продължава да събира предложения кои 100 Чудеса на България да влязат в новия "Паспорт на туриста". Кметове, археолози и любители на пътешествията продължават да изпращат идеите си за природни феномени, крепости и светилища.


Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара