Предложи или гласувай за книга, която те вдъхновява и спечели страхотни награди

Краен срок - 19 октомври 2014

Четенето е именно онази дейност, която в най-голяма степен стои в основите на съвременната цивилизация, каквато я познаваме. Книгите са ценност, книгите са преживяване, книгите са удоволствие. Нека разкажем за тях, нека потърсим онези от тях, които са ни въздействали най-силно и са ни вдъхновили истински по един или друг начин.

Какви книги могат да бъдат номинирани?

Проектът е отворен за всякакви предложения. Търсим значими книги, без значение жанра им, а предложенията могат да дойдат от всекиго.

„Ако не можем да се насладим да препрочитаме една книга отново и отново, то въобще няма смисъл да я четем” е отбелязал Оскар Уайлд. Ние се присъединяваме към това мнение и именно затова ви предлагаме да участвате в този наш проект – нека помогнем на хората да открият какво си заслужава да бъде четено и препрочитано.

Колко време продължава?

„Книгата, която ме вдъхновява“ ще продължи 12 седмици. През първите 10 седмици ще може да номинирате книги и да се гласува за тях. Всяка седмица ще излъчваме три седмични фаворита. През финалните 2 седмици ще може да се гласува за вече избраните 30 книги и да се подредят в Топ 30. В Деня на народните будители, 1-ви ноември, ще се проведе финал, на който ще представим класацията с 30-те най-вдъхновяващи книги според вашите гласове. Първото място ще бъде заето от заглавието, което най-много от вас са посочили за свой фаворит.

Защо да се включите в надпреварата на най-добрите книги?

Може би вече поне няколко заглавия кръжат в съзнанието ви, нали? Със сигурност не искате да подминете безучастно надпреварата, без да дадете и своя принос. Ние ще ви дадем поне 3 плюс 1 причини да го направите:

    Ще споделите с хиляди хора своите любими книги.
    Ще препоръчате на същите тези хиляди хора своите заглавия.
    Ще помогнете на поне един човек да прочете още една хубава книга.

А каква е плюс 1 причината?

Всеки, който номинира книга и неговото заглавие стигне до челната тройка на финала, ще спечели страхотни подаръци от нас. Естествено, няма да пренебрегнем и гласуващите.
Успяхме ли да ви убедим да се включите?

Нека припомним накратко защо:

    Имате уникалната възможност да покажете, че обичате книгите.
    Можете да допринесете за това повече хора да прочетат вашите любими книги.
    Можете да запалите любовта към книгите в поне още един човек.
    Ако номинирате книга и тя се класира на някое от челните три места в Топ 30, ще спечелите една от големите награди.
    А ако сте гласували за заглавие, за да го препоръчате, имате шанс да спечелите награда.

Е, участвате ли?

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара