Моят любим литературен герой – националният конкурс на Забавното лятно четене

Краен срок - 30 август 2014

Скъпи четящи приятели, както вече със сигурност сте разбрали официално открихме "Забавното лятно четене" за 2014 година. Вече дори направихме изключително интересно, приятно и изпълнено с емоции турне в няколко български града. Това обаче не е всичко, като специалната ни изненада тази година е националният литературен конкурс на тема "Моят любим литературен герой".

Сигурни сме, че всеки един от вас си има любим литературен герой – някой известен като Малкият Принц или Мечо Пух или пък някой, за който никой досега не е чувал – това няма значение.

Предизвикваме ви да поздравите и почетете вашия най, най-любим герой със стихче или къс разказ, които да са не повече от една страница в Word формат, тоест написани в Word и да са на тема "Моят любим литературен герой". Знаем, че в това сте много добри и никак няма да ви затрудни.

В замяна на прекрасните произведения, които сме убедени, че ще получим, ние сме ви приготвили чудесни награди. Конкурсът е много специален и защото този път жури няма да е само нашият екип, а и някои от посланиците на кампанията ни, които ще изберат творбите победители. Журито, което с голямо желание ще прочете и оцени творбите ви в две възрастови групи от 6 до 10 години и от 10 до 14 години е в състав:
Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg;
Марин Бодаков – писател и посланик на кампанията;
Петя Кокудева – писателка и посланик на кампанията;
Добрина Добрева – журналист от БНР.

Победителите ще обявим много тържествено на финала на кампанията "Забавното лятно четене", който ще се състои на 14-ти септември.

Така че обмислете добре какво ще напишете, постарайте се, макар да знаем, че на вас вдъхновението ви е голямо и идва веднага и ни изпратете своите стихчета или разказчета на info@az-deteto.bg до 30-ти август 2014г.

Не забравяйте към писмото да добавите и вашите имена, навършени години и населено място.

Очакваме ви и ви пожелаваме прекрасно лято, изпълнено с много положителни емоции и разбира се, интересни книги, които не забравяйте да добавяте във вашите читателски дневници.

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара