Спечели книгата на Джани Родари ''Приказки колкото усмивка''

Краен срок - 31 август 2014

Всички сте чели ''Приказки по телефона'' - леки като усмивка, абсурдни като влюбване, забавни като проговарящо дете. В ''Приказки колкото усмивка'' ще прочетете 49 миниатюри и 4 дълги разказа, непревеждани досега на български език, писани за нашето време, а не за ''едно време''.

И ще се усмихнете не само заради историите, а и заради страхотните петдесетина илюстрации на младия художник Дамян Дамянов.

Докато в последните 30-40 години препрочитахме все със същата наслада ''Приказки по телефона'', светът се промени неузнаваемо. Няма вече и телефонен номер за приказки.

Днес ''умните'' телефони в джобовете ни звънят с различна мелодия на всеки от указателя ни или появяващите се изображения и звуци само след няколко движения на пръстите по тъчскрийна доближават до магията на приказките.

Но те все още не могат да ви разкажат как действа машината за домашни, кой е г-н Боемондо, за летящата къща на г-н Венчеслао, за пакостите на Дъждовното човече или пък защо е тъжен г-н Еджисто.

А знаете ли коя е най-кратката приказка? А как се организира котешки концерт? А за какво ли си говорят старите поговорки?

Само в българското издание на ''Приказки колкото усмивка'' ще видите изрисувани по страниците всички герои на сеньор Родари от котки, мишоци, мечки и паяци до Дървото на пантофките, Говорещата ученическа чанта, Луната, бунта на машините и още много други.

Меломан.бг | Музиката на твоя живот и Издателство "Сиела" дават възможността на всички да спечелят книгата на Джани Родари ''Приказки колкото усмивка''.

Отговори на въпроса: На какъв инстумент е свирил като малък Джани Родари?

Попълни формата за регистрация и, ако си отговорил вярно, бъди готов за награда.


Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара