Септемврийска загадна от Моята аптека

Представяме ви новата загадка за месец септември. Надяваме се да се забавлите, да се разведрите и да познаете отговора. Ние ще чакаме с нетърпение предложенията ви на адрес - moyata.apteka@libra-ag.com

Пустинята Мохаве някъде в средата на 19 век. За разлика от села, градове, замъци – там, повярвайте, всичко си било същото както и сега.

Трима приятели мормони се отделили от гълчавата преселници и за няколко дни така изостанали, че вече не виждали последните фургони. В този неблагоприятен за тях момент се случило така, че няколко индианци от племето Мохаве се озовали наблизо и естествено хванали тримата приятели и ги завели при своя вожд. След кратък несъстоятелен разпит вождът дал пестеливи инструкции на хората си и резултатът бил следният: вързали мъжете на три кола, така че третият виждал гърбовете на предните двама, вторият - на първия, а първият не виждал никой от спътниците си.

Тук ще използваме така наречената ретардация*, за да споделим с вас интересен факт: Там където били забити трите колеца, сега е центърът на най-гъсто населеният град в щата Невада и най-големият хазартен център в света, а именно – Лас Вегас. Който има още време за губене, може да проследи дефиницията за ретардация (долу). За всички останали – нека продължим с историята:

Шаманът прогонил достолепно една муха от долната си устна и с помощта на преводач (член на племето, хванат в плен като дете и оставен жив по милост) казал:

- В себе си имам 2 бели и 3 черни пера. Ще сложа по едно перо на главата на всеки от вас. Който познае цвета на перото си, ще живее. Казах.

Паника, страх, молби, сълзи, припадъци – времето за отговори дошло неусетно.

Третият (този, който седял най-отзад и виждал приятелите си) в отчаянието си казал, че не може да познае и не живял. Вторият опитал да помисли, но скоро след това също казал, че не може да познае. Е… и той не живял повече. Първият помислил, концентрирал се и пак помислил, след което отговорил изненадващо уверено:

- Черно.

И живял.

Как познал?

Ако искате вярвайте, пуснали го да си ходи по живо, по здраво. А той на път към кервана в безмерната си радост коленичил да благодари на всевишния за спасението си. Протегнал ръце нагоре в молитва, а пред него имало малка горичка от дървета. В изтощението си, примижал, заради яркото слънце, мормонът видял дърветата като хиляди протегнати в молитва ръце и се сетил за притчата, където Джошуа, протягал ръце в молитва към небето. Оттогава, та чак досега всички, ама всички познават това растение като „дървото на Джошуа”. Голямо разказване ще да е било.

Който не вярва, да провери!

За тези, които много се разсеяха, ще повторим, че задачата за този месец е, да ни обясните, как точно оцелелият е успял да познае цвета на перото си.

Подаръкът за един от позналите този път ще бъде пухкаво одеало в компактна торбичка, подходяща за пикник и път и възглавничка за пътуване.

Не забравяйте, че последният ден, в който ще приемаме отговори за тази загадка е 30.09.2011г

Пожелаваме ви здраве, вдъхновение и верни отговори, които очакваме на адрес: moyata.apteka@libra-ag.com

Участвайте

Краен срок - 30 септември

Post a Comment

По-нова По-стара