Регионален конкурс за написване на текст за изложба

Интернет издание „Градското списание” и Галерия 8 обявяват конкурс за написване на текст за изложба в периода 15. 09. 2011 – 15.12. 2011 г.

Конкурсът е регионален, без възрастови ограничения. Адресиран е към непрофесионалисти в областта на арт критиката (да не са изкуствоведи и арт журналисти). Конкурсът обхваща текущите изложби, без жанрови ограничения, в посочения период във всички галерии и музеи (частни и държавни) и алтернативни пространства във Варна и региона. По желание на участниците, те могат да предоставят текст и за вече минала изложба през 2011 г., ако са особено впечатлени от нея.

Текстовете трябва да бъдат в обем до 3000 знака с интервалите. Те трябва да изразяват ясно личното отношение и мнение на автора им към разглежданата изложба или конкретна работа на художник и да стимулират посещението на въпросната изложба от публика, която още не я е посетила, което ще е водещ момент при тяхното оценяване. Желателно е текстовете да бъдат придружени от снимка, а за минали изложби е задължително.

Жури: Димитър Трайчев (артистичен директор на студио за графичен дизайн „Сталкер”), Анна Владева (преводач от английски език и автор на проза), Иван Димитров-Вака (художник), Мая Манолова (изкуствовед).

Ще бъдат присъдени две награди: голяма награда от „Галерия 8” и награда от книжарници „Театъра” и „Параграф 22”. Наградите ще бъде връчена на 20 декември, когато ще бъдат оповестени имената на победителите.

Най-добрите текстове ще бъдат публикувани в „Градското списание”.

Текстовете, написани във формат Word, да се изпращат до 15 декември на e-mail konkurs@urban-mag.com

За повече информация:
Борис Стателов, Галерия 8 (www.gallery8.net)
Елена Владова, Градското списание (www.urban-mag.com)

Краен срок - 15 декември

Post a Comment

По-нова По-стара