Литературен конкурс "Стефан Фурнаджиев"

Литературната награда се съпътства от Конкурс на името на Стефан Фурнаджиев, който се обявява между авторите на община Павел баня в следните раздели:
* За лирика
* За проза: есе, разказ
Конкурсът е с награден фонд 200 лв. и е анонимен. Творбите в три екземпляра се представят в деловодството на община Павел баня до 31.08.2011г. в голям плик на адрес Павел баня 6155, ул. “Освобождение” № 15, Община Павел баня – отдел “Култура”, за Общинския литературен конкурс “Стефан Фурнаджиев" а вътре в малък плик се поставят имената на автора и адрес за връзка.

Литературната награда е за поезия и проза. Тя се присъжда в община Павел баня за принос в българската художествена словесност. Присъжда се ежегодно по време на честване на годишнина от рождението на поета Стефан Фурнаджиев – 02.10.

Наградата се присъжда на публикувана книга през предходната година или за цялостно творчество.

Предложение за наградата могат да правят културни институции, творчески сдружения и организации, специализирани издания за художествена литература, както и поканени от общината за целта физически и юридически лица – в срок един месец след отправяне на поканата от страна на учредителите.

Носителят на наградата получава Грамота и парична сума в размер на 1000 /хиляда/ лв., осигурена от община Павел баня.

Предложенията за наградата се подават в деловодството на община Павел баня до 31.08.2011г. по утвърден Формуляр и приложения за кандидатстване на адрес: Павел баня 6155, ул. “Освобождение” № 15, Община Павел баня – отдел “Култура”,
за Литературната награда “Стефан Фурнаджиев”.

Участвайте

Краен срок - 31 август

Post a Comment

По-нова По-стара