Пети конкурс за разказ на списание ShadowDance

1) Жанровата насоченост на разказа трябва да е фантастика, фентъзи или хорър, както и всякакви комбинации и вариации от трите.

2) Всеки автор има право на не повече от три разказа. Предаването на повече ще води до дисквалификация на автора и всичките му творби.

3) За разказа:

* допустимата дължина е до 7500 думи.
* разказите трябва да се предават във формати .doc, .docx или .rtf като приложение към мейла. Няма да се приемат разкази, изпратени в основната част на мейла като директен текст или в други файлови формати.
* разказите трябва да са в проза; това не е конкурс за поезия, пиеси или друг вид творби
* разказите трябва да са написани на кирилица, като се спазват правилата по правопис, пунктуация и граматика. Разкази, които очевидно са нахвърляни набързо и не са проверени дори от автора си, ще бъдат дисквалифицирани. Оправдания, че на някого не му е стигнало времето да си редактира творбата, няма да се приемат. Желателно е тиретата на пряката реч да не са булетирани (за това няма да се дисквалифицира, но прави лошо впечатление)
* разказите трябва да са написани на шрифт Times New Roman, 12 pt., подравнени двустранно (justified), с единична разрядка, за да изглеждат еднакво.
* заглавията на файловете трябва да са на латиница; такива на кирилица няма да се приемат.
* не пишете имената си никъде във файла или в името му, достатъчно е да ги има в мейла

Краен срок - 30 април

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара