Конкурс "Дърво с корен"

Има ли дърво, което за вас е нещо много повече от дървен материал? Което за вас е значимо, ценно, лично? Което е важно за пространството, в което живеете, или се вписва в ритъма ви на живот – всекидневния или празничния?

Такива дървета, истории и разказвачи искаме да събере конкурсът на фондация „ЕкоОбщност”. Търсим дървото с корен - с история, произход, традиция, принадлежност, с връзка с живото, с природата, със земята.

Разкажете и ни покажете защо това дърво е различно и с какво – за вас, вашето семейство, приятели, съученици или съграждани и защо искате за него да научат повече хора и то да бъде отличено. Напишете ни историята му, животът му днес, но и как бихте искали да продължи тази история?

Дървото може да е герой в лична история, в историята на общност, място или селище, в ритуал или традиционен празник, в легенда, предание или вярвания, в спомен или мечта. Може да е рядък вид, природна забележителност, свещено дърво или просто дървото, под чиято сянка сте слушали приказки от баба...

В конкурса “Дърво с корен 2010” могат да участват всички – индивидуално или като група хора, училищен клас, местен клуб, и т.н. Номинации могат да изпращат и фирми, институции, читалища, музеи, НПО и др.

Краен срок - 15 октомври

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара